En seng betegnes som et møbel

En seng betegnes som et møbel. 

Et møbel, der hovedsagligt benyttes til at ligge og sove i. Senge kan dog også have andre formål. Hertil har man opfundet en række andre typer af senge, der kan passe til alle folks behov. Af nye typer af senge, kan bl.a. nævnes vandsenge og futon-senge. Før i tiden var senge blot fyldt med halm hos den største del af befolkningen, og fjer hos den mere velhavende del.

En seng skal helst være så komfortabel som muligt

En seng skal helst være så komfortabel som muligt, så man opnår en god nattesøvn eller blot så sengen føles behagelig at ligge i. Flere tiltag er lavet for, at gøre sengen komfortabel. Bl.a. benyttet man sig af en såkaldt topmadras, der gør at en seng kan få lige præcis den hårdhed eller blødhed man ønsker. Nogle kan lide en hård seng, hvor andre bedst kan lide blødere senge, hvor man næsten synker lidt ned i dem. 

Udover en topmadras

Udover en topmadras, så har man også en sengeramme og en sengebund. Nogle gange har man samlet disse lag i én, som bl.a. i en boxmadras. Placeringen af en seng har også stor betydningen for ens søvn. Stedet hvor en seng placeres skal helst være i en behagelig temperatur, samtidig med at en seng gerne skal opløftes fra gulv, så man undgår skidt og træk.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Vandsenge

Madras